Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-09@00:22:48 GMT

حاشیه های پایتخت از درآمد نجومی تا گاف های تصویری

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۸۴۱۹۱

خرداد: ششمین قسمت سریال پایتخت در ایام نوروز روی آنتن شبکه یک صدا و سیما رفت و ضمن جذب بسیاری از مخاطبان با واکنش های انتقادی فراوانی نیز روبرو شد.

به گزارش خرداد، روزنامه خراسان در گزارشی به حواشی این سریال پرداخته که در ادامه متن کامل آن را می خوانید.

جمعه‌شب آخرین قسمت فصل ششم سریال «پایتخت» هم روی آنتن رفت تا این سریال به طور موقت به پایان برسد و تصویربرداری دو قسمت اصلی پایانی، به زمانی موکول شود که خطر شیوع ویروس کرونا کمتر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«پایتخت ۶» هم مانند فصل گذشته حاشیه‌های مختلفی داشت و انتقاداتی نیز به کیفیت سریال وارد بود، اما امسال به دلیل غیبت زنده‌یاد خشایار الوند، نتیجه کار بیشتر زیر ذره‌بین رفته بود. به بهانه پخش آخرین قسمت این مجموعه، نگاهی به حاشیه و متن سریال داشته‌ایم.

تغییر ویژگی‌های کاراکتر‌ها

یکی از تغییرات فصل جدید، تغییر ویژگی‌های شخصیتی کاراکتر‌های قصه بود. این تغییرات درباره کاراکتر‌های «بهتاش»، «ارسطو» و «رحمت»، با توجه به پیش زمینه‌ای که از آن‌ها داشتیم، دور از انتظار نبود، اما تغییرات مربوط به «نقی» و «هما» عجیب به نظر می‌رسید. «نقی» نسبت به گذشته بسیار فرصت‌طلب‌تر شده بود و حتی در بدترین شرایط هم به «بهبود» رحم نمی‌کرد یا «هما» که معمولا رفتار‌های منطقی و عاقلانه‌تری نسبت به بقیه داشت، واکنش‌های بسیار عجیبی به دیده شدن «بهبود» با یک زن و ارتباط «ارسطو» با «طاهره» نشان می‌داد. حذف کاراکتر «بابا پنجعلی» در قصه کارکرد مهمی داشت، اما بازگشت «بهبود» بی‌تاثیرتر از آن چیزی بود که فکر می‌کردیم.

ممیزی‌های «پایتخت ۶»

بعد از پخش چند قسمت ابتدایی سریال، بازیگران آن مانند بهرام افشاری، احمد مهران‌فر و محسن تنابنده با انتشار پست‌هایی در اینستاگرام به ممیزی سریال اعتراض کردند و حتی مهران‌فر در انتقاد به این مسئله، تصویری را از فیلم نامه سریال و دیالوگ‌هایی که در یکی از سکانس‌ها حذف شده بود، منتشر کرد. در شمار زیادی از سکانس‌ها نیز، از لب‌خوانی بازیگران مشخص بود، دیالوگ تغییر کرده و صداگذاری دوباره روی آن انجام شده است. البته سیروس مقدم در واکنش متفاوتی به ممیزی سریال گفت که تعدیل و اصلاح مواردی را که ممکن است سوء برداشت یا حساسیت ایجاد کند، ممیزی نمی‎داند.

اعتراضات مخاطبان

«پایتخت ۶» از نظر محتوا هم مورد انتقاد مخاطبان و کاربران فضای مجازی بود. تعدادی از مخاطبان نشان دادن بعضی صحنه‌ها در سریال را، نامناسب و قبح‌شکنی دانستند. بعضی از مواردی که بازخورد منفی در میان مخاطبان داشت، رفتار‌های خودسرانه «سارا» و «نیکا»، بی‌احترامی‌های «بهتاش» به والدین خود و بزرگ تر‌ها و بدآموزی‌های سریال در این زمینه بود. المیرا شریفی‌مقدم گوینده خبر نیز از سکانسی که «هما» بیرون از سازمان صداوسیما چند ساعت قبل، اخباری را که قرار بود اعلام کند در دست داشت، به عنوان «شوخی ناممکن» یاد کرد.

گاف‌های عجیب سریال

یکی دیگر از مسائلی که برای «پایتخت ۶»، حاشیه‌هایی ایجاد کرد، گاف‌های عجیب سریال بود که از چشم مخاطبان دور نماند. مثلا در سکانسی که «ارسطو» از زندان آزاد شد، مهر آزادی کف دست او زده شد، اما وقتی از زندان بیرون آمد، اثری از آن روی دستش دیده نمی‌شد یا در قسمتی که بحران اصلی قطعی آب بود، «فهیمه» شیر آب را باز کرد و صورت خود را شست. بازیگر نقش «جمیله» هم در فصل اول سریال نقش همسر برادر «هما» را بازی کرده بود و این بار نقش همسر «تقی» را ایفا می‌کرد. دیده شدن عوامل سریال در دو سکانس آن هم از گاف‌های «پایتخت» بود.

اشاره‌ها به سینمای قبل از انقلاب

در فصل ششم «پایتخت» اشاره‌هایی هم به فیلم‌های سینمایی قبل از انقلاب، دیده می‌شد. مثلا در سکانس آزادی «ارسطو» از زندان، موسیقی فیلم «قیصر» به گوش می‌رسید و در سکانس پایانی قسمت آخر سریال هم، «رحمت» با اشاره به موتورش، از همسر خود سؤالی می‌کند که اشاره‌ای به یک دیالوگ غیراخلاقی در فیلمی محصول سال‌های پیش از انقلاب اسلامی داشت. این موضوع نیز جنجال‌هایی در فضای مجازی به راه انداخت.

درآمد میلیاردی از آگهی‌های «پایتخت»

پخش آگهی بین سریال هم حاشیه‌هایی را به دنبال داشت. طبق اظهارنظری که در فضای مجازی منتشر شد، تعرفه تبلیغات برای سریال پرمخاطبی مانند «پایتخت» در سال ۹۸، ثانیه‌ای ۱۱ میلیون تومان اعلام شد، با فرض ۵۰ درصد بیشتر این تعرفه در سال جدید، مبلغ هر ثانیه آگهی ۱۵ میلیون خواهد بود، میزان ۱۲۵۱ ثانیه آگهی در یکی از قسمت‌های سریال ضرب در این تعرفه نشان می‌دهد که صداوسیما از آگهی یک قسمت از این مجموعه تقریبا ۱۹ میلیارد درآمد داشته است! پخش دوبار آگهی در طول سریال مورد اعتراض شدید مخاطبان قرار گرفت. همه این‌ها به علاوه هزینه سریال که گفته شد برای این فصل، ۲۳ میلیارد تومان بوده، انتقاد‌ها را از فصل ششم «پایتخت» بیشتر کرد.



برچسب ها: پایتخت ، سریال پایتخت ، گاف ، حاشیه ، درآمد نجومی

منبع: خرداد

کلیدواژه: پایتخت سریال پایتخت گاف حاشیه درآمد نجومی پایتخت ۶

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۴۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»

آیدین تمبرچی کارگردان نمایش «آن برد» نوشته مشترک تمبرچی و مهدی زندیه که این روزها با استقبال قابل توجه مخاطبان در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر در حال اجرا است، درباره روند تولید این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: از سال ۹۵ به همراه مهدی زندیه درگیر نوشتن این متن شدیم اما زمانی طولانی آن را کنار گذاشتیم. در آن مقطع زمانی دست‌نویسی از متن تهیه شد تا با ۲ بازیگر در سالن کوچک مولوی روی صحنه برود ولی اثر به اجرا نرسید. بعد از چندین سال رجعت به متن «آن برد»، دست‌نویس جدیدی تهیه شد. از مهر سال ۱۴۰۲ بازنویسی متن را انجام دادیم و از اوایل دی سال گذشته نیز تمرین‌ها را شروع کردیم.

وی درباره اینکه آیا نمایش «آن برد» به شیوه کارگاهی تولید شده است یا خیر، توضیح داد: متن از پیش تهیه شده بود و تمامی ایده‌های کارگردانی در آن مدنظر قرار گرفته بود اما اسلوب‌هایی که منصوب به کار کارگاهی می‌شوند به شکل موقعیت نمایشی در اثر وجود دارند. در شیوه‌ای که «آن برد» را تولید و اجرا کردیم، مکان مدام تغییر می‌کند و زمان سیال است و اسلوب‌ها منصوب به کار کارگاهی است اما ما پیش‌تر به این ایده‌ها و موضوعات فکر کرده بودیم.

تمبرچی درباره دغدغه پرداختن به ایده مهاجرت در نمایش «آن برد»، یادآور شد: ایده مهاجرت دست‌کم برای قشر و نسل ما همیشه به عنوان یک امکان مورد توجه قرار می‌گیرد. در دست‌نویس اول «آن برد» نگاه به مهاجرت مثبت بود اما متن نهایی بر علیه مهاجرت شکل گرفت. در واقع در متن نهایی به شناخت عواقبتی که مهاجرت در پی دارد، پرداختیم. آنقدر موضوع مهاجرت زیرساختی و پیچیده است که فکر نکنم به این زودی‌های دغدغه آن برای نسل ما و طبقه متوسط جامعه برطرف شود.

کارگردان نمایش «آن برد» درباره استقبال قابل توجهی که مخاطبان از اجرای این اثر نمایشی دارند، بیان کرد: می شود ادعا کرد که قالب بازخوردهای مخاطب نسبت به نمایش خیلی مثبت و برای ما ارزشمند بوده است. تولید و اجرای نمایش سختی‌ها و پیچیدگی‌های فراوانی دارد که بازخورد غالبا مثبت مخاطبان از اجرا تنها نکته دلگرم‌کننده برای گروه ما است.

وی درباره اینکه چه ویژگی‌هایی در نمایش «آن برد» باعث جذب مخاطبان و همراهی آن‌ها شده است، تاکید کرد: با اینکه بازخورد مخاطبان غالبا مثبت است اما ما را غافلگیر کرد. مخاطب با موضوع «آن برد» به راحتی ارتباط می‌گیرد زیرا در زندگی خود و اطرافیانش با موضوع مهاجرت مواجه شده است. هر گروهی بیش‌تر دوست دارد که شیوه اجرایی‌اش مورد توجه مخاطب قرار بگیرد ولی صادقانه بخواهیم صحبت کنیم، موضوع «آن برد» مخاطب را جذب می‌کند. البته شاید فرم اجرای نمایش هم درست درآمده که مخاطب می‌تواند با موضوع ارتباط برقرار کند.

تمبرچی ادامه داد: بعد از پایان هر اجرا، غالب مخاطبان تحت تاثیر قرار گرفته و برخی نیز اشک می‌ریزند. بسیاری از مخاطبان بعد از پایان نمایش آنقدر منقلب هستند که نمی‌توانند صحبت کنند. فکر می‌کنم موضوع و فرم اجرایی کار توانسته با مخاطب ارتباط درستی را برقرار کند.

این کارگردان تئاتر درباره چالش‌های تولید و اجرای «آن برد» به لحاظ اقتصادی، تصریح کرد: چالش اقتصادی همیشه برای تئاتر وجود دارد و تنها با همراهی و حمایت همه اعضای گروه می‌توان این چالش‌ها را پشت سر گذاشت که خوشبختانه من از این همراهی و حمایت برخوردار بودم. ما تلاش کردیم به‌ویژه در طراحی صحنه به سمت ایده‌هایی برویم که کم‌ترین فشار مالی را روی گروه داشته باشد.

وی متذکر شد: مشکل اساسی این است که اکثر سالن‌های تئاتری در آن واحد میزبان ۲ یا ۳ گروه نمایشی هستند و این امر دپوی دکور را با مشکل همراه می‌کند. حتی اگر گروهی توان مالی ساخت دکور ایده‌آل خود را داشته باشد، سالن به عنوان میزبان چند گروه امکان دپوی دکور را ندارد.

تمبرچی اظهار کرد: امیدوارم شرایط برای تئاتر بهتر شود. البته احساس می‌کنم که شرایط در حال بهتر شدن است و اقبال مخاطبان هم نوید روزهای بهتری برای تئاتر ایران را می‌دهد.

وی در پایان سخنان خود درباره اینکه آیا اجرای نمایش «آن برد» تمدید یا در سالنی دیگر ادامه پیدا می‌کند یا خیر، گفت: ما تا ۲۱ اردیبهشت به اجرای «آن برد» ادامه می‌دهیم. صحبت‌هایی در گروه برای ادامه اجراها انجام شده و در حال مذاکره با تئاتر شهر هستیم که امیدوارم این اتفاق بیافتد.

نمایش «آن برد» با حضور مهدی زندیه و نیکو بستانی، ساعت ۱۸ در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر اجرا می‌شود.

عکس از رضا معطریان است.

کد خبر 6097371 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • تشریح بخش‌های جدید «جوان ایرانی سلام» در سال ۱۴۰۳/ میکروفونی که مصداق بیت‌المال است
  • نقدی بر سریال افعی تهران ساخته سامان مقدم/ به جای سرکوب معلول باید علت‌ها واکاوی شوند
  • مهران مدیری با یک سریال بازمی گردد | جزئیات شروعِ پیش‌تولید پایتخت
  • ماجرای حاشیه اخیر سریال کیانوش عیاری چیست؟
  • دانلود سریال افعی تهران قسمت ۱۰ دهم ( دانلود قسمت 10 افعی تهران ) حجم رایگان
  • دانلود سریال افعی تهران قسمت 10 با حجم رایگان
  • بازیگر «نون خ»: چند بار تا مرز خفگی رفتم
  • ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک
  • تهیه‌کننده نون‌خ: سعید آقاخانی دستمزد نجومی نگرفته/ آمار مخاطبان تلویزیون بیش از آن چیزی است که گفته می‌شود
  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»